Drenthe op zijn best! Havelte: bos, heide en eeuwenoude geschiedenis!

Havelte ligt in de ‘Parel van Drenthe’. En dat is geen grootspraak. De omgeving van dit eeuwenoude dorp wordt gekenmerkt door uitgestrekte bos- en heidelandschappen. Saksische boerderijen, kleine buurtschappen en knusse dorpjes maken het typerende Drentse plaatje compleet, maar er is meer van de eeuwenoude geschiedenis van Havelte terug te vinden. Op loopafstand van Vakantiepark Mooi Oavelt kunt u twee hunebedden en talrijke grafheuvels bekijken.

Tot 1998 was Havelte een eigen gemeente, maar sinds die tijd is het dorp opgenomen in de grotere gemeente Westerveld. Hier zijn, naast Havelte, nog 26 dorpen samengebracht, waaronder Diever, Dwingeloo en Vledder.

In Westerveld liggen twee schitterende Nationale Parken, Dwingelderveld en Friese Wold, met natuurlandschappen die uniek zijn binnen Europa. Hier huist een meeuwenkolonie, zijn zandverstuivingen te zien en kunt u een bezoek brengen aan een schaapskooi of aan de Bisschopberg.

Op 15 kilometer afstand van het Chaletpark ligt Giethoorn, het mooiste waterdorp van Nederland. Ook grote steden als Meppel en Zwolle zijn met de auto snel en gemakkelijk te bereiken. Natuur, cultuur en ontspanning; u vindt het allemaal in de omgeving van Mooi Oavelt!

Vakantiepark met veel mogelijkheden

  • Verwarmd (overdekt) zwembad
  • Openlucht zwembad voor kleine kinderen
  • Grote centrale speeltuin met airtrampoline
  • Havelte de ‘Parel van Drenthe’
  • Dichtbij het bos en de heide
  • Dichtbij centrum van Havelte